sobota, 3. maj 2008

Huh, naporno

Dejansko. Uspelo mi je še en dan počitnic zabredit v alkoholna nebesa - Konjice. Ni šlo brez vina, ni šlo brez piva, ni šlo brez pokra, ni šlo brez hokeja (5:1 za Kanado, nekaj posebej se mi ne da komentirat rezultatov), ni šlo brez mačka.
Sem se naučil igrati kocko, tako da lahko mirno rečem, da je bilo tudi poučno. Da obnovim pravila:
Če vržeš šestico, si zaklet in kadarkoli kdo drug vrže šestico, pije tist ko jo je prvi. Kdaj se prekletsva znebi, sem pozabil (le zakaj?). Petica je najbolj lisičja: sam izbiraš kdo bo pil. Pri štirici morajo piti vsi sodelujoči, pri tri pije desni, dve levi(če je obratno me naj nekdo popravi) in nazadnje še enica - piješ sam.
Ko smo ugotovili, da je pri treh sodelujočih verjetnost pitja previsoka, smo prestavili na karte - pije tisti, ki ima najviško karto. Nevem zakaj ravno takrat dobivam same ase in kralje...
Pol je blo vse kar pri žurki spada zraven, okoli štirih zjutri grema pa s Kušarjem (na trenutke je bil dovolj priseben tudi Jerac, da je lahko igral) poker, stave so pa požirki. Liter pa pol vina je šlo kot bi mignil.
Neverjetno pa je, kako pomaga, da se pred spanjem napiješ vode. Nimam ne težav z glavobolom, želodec je srednje volje, telo je pa porihal Axe antihangover.




Je pa danes poseben dan. Mama me je odvlekla v cvetličarno in izboril sem si novega hišnega ljubljenčka - kaktus.
Z njimi niam ravno dobrih izkušenj, trije so mi že segnili. In to meni. Ko jih včasih tudi dva meseca nisem zalil. Ko sem študiral, kakšne skupne lastnosti so imeli, sem naštel slednje:

  • stali so na moji nočni omarici, iz česar je sledilo, da sem se skoraj vsako jutro piknil na njih, ko sem segel po budilki
  • vsem je bilo ime Kaktus
  • vsi so bili blizu okna
  • za vse je mama vedela
  • vsi so bili posajeni v zemlji
Odločil sem se spremeniti večino teh adaptacijskih pogojev, da se tragedija le ne bi ponovila:
  • še vedno so na moji nočni omarici, le da imam zdaj budilko daleč stran od sebe in z roko ne sežem več do nočne omarice
  • temu je ime Osiris (Jozo je balkansko ime, Baal Sheol hebrejsko, pa naj bo pol kaktus malo bolj puščavski (Egipt, Osiris je bil egipčanski bog smrti, kaktusu pa ime paše zaradi svinjsko velikih igel - brez skrbi, uspelo se mi je že trikrat pikniti na njih)
  • še vedno so pod oknom, le da zdaj na desni strani in ne levi
  • mama sicer zanj ve, ampak upam, da bo nanj tudi kmalu pozabila
  • ta ima zelo malo zemlje, večinoma so majhni kamenčki
Če bo pa še ta zagnil, bom pa znorel.


(špegli niso njegovi)

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

zaklet si dokler ne vržeš spet šestke:D tak da edn bo vedn koma če se gremo ti igrco na kozarce ;)

Sigi pravi ...

ostali pa blizu koma, ja =D

Anonimni pravi ...

hmm tole se pa super slisi :D sam bi si blo treba navodila ze kr napisat.. pol k zacnes igrat se jih cez par krogov ne spomnis vec.

Anonimni pravi ...

haha to je res =D