nedelja, 20. april 2008

Občinski absurd!

Sem ravno prihajal domov, ko mi v avtu fotr pove novico. Občina je sprejela odlok, ki prepoveduje lastnikom psov, da imajo pse kjerkoli v občini izpuščene, in zahteva, da se vsi pasji iztrebki kjerkoli v občini morajo pobrati in odnesti v koš. Izvedel sem tudi, da je nek inšpektor SLEDIL naši sosedi v gozd, kamor je vodila svojih pet psov, in jo kaznoval z globo okoli 200€, ker so njeni psi v gozdu srali.
In kaj je povod vsemu temu? En mulc je zunaj svojega vrtca jedel pasji drek in njegovi starši so zagnali vik in krik. Zastopim, da je to neprijetno in nevarno, ne pa, da bo zdaj treba "varovati otroke" pred očitno dišečimi kepicami tudi v gozdu. Bi tudi zastopil, če bi se to prepovedalo v vasi. NE PA V GOZDU! In ta mulc bo mogoče šel danes v gozd, zagledal zeleno mušnico, mu bo očitno tudi ona podišala, jo bo pojedel in se zastrupil, nato pa nas bo čez en mesec čakala napoved akcije uničevanja vseh gob v gozdu?
Aja ne, to se je zgodilo v vrtcu. Zdaj bo pa mimo golob letel, se posral na polico, mulc bo polital tisto kremo in spet: čez mesec dni nas bo čakal odlok o ustrelitvi vseh ptičev v občini? Eh ne, kaj sanjam, golobi so divje živali... Kaj pa mačke? Mačke še raje uproabljajo peskovnike kot psi. Kulk enega scanja pa sranja je tam notri. A zdaj bomo še mačke morali na povodcu imeti? Zaščitimo otroke!
Sem pa ravno iz svojega Evropskega priročnika prebral podatek, da vsak Slovenec ustvari 435kg smeti na leto (podatek iz leta 2007)! In v Sloveniji ne vemo kam bi z smetmi! Zdaj bomo pa še tako naravne odpatke, kot so živalski iztrebki, morali metati v koš?
Me zanima, če bi to mojo sosedo oglobili s takšno kaznijo, če bi sredi gozda vrgla proč neko zajebano WC čistilo, ki pa ni nevaren samo za petletne mulce, ampak tudi za ostala živa bitja.

In zdaj grem v gozd z vrečko v roki in strahom, da mi bo inšpektor sledil, kajti z Jozotom sva najmanj priljubljena živa bitja v tej naši prelepi Novi Cerkvi.

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

no ja..to da pospravljamo/te pasje drekce se men zdi čist prou..človk gre danes brez skrbi po travi brez da gleda dol kam bo stopu!

kjerkoli, ne sam v vasi..tut v vseh mestih more to bit ker pasji oz.kakršnikoli drekci ne predtsavljajo glih najlepše slike vasi/mesta...

bogi revež je jedu drekce..nebi nobenmu privoščla LOL :D..

pLiiNceS

Sigi pravi ...

glede vasi se itak strinjam, sam gozd?

Anonimni pravi ...

no ja sj v gozdu se itk pol derekc pretvori v rodovitno prst haha.. xD sam je vsejen neprijetn če greš na sprehod po gozdu in stopiš v drekec :P

pLiiNceS

Sigi pravi ...

sej ne veš al je pasji al madjedji al srnji ... =D

Unknown pravi ...

jst bi ga na obcino nesu pa pred vrati pustu....

Anonimni pravi ...

Lahka bi pol prepovedal za dreke na travniku pred LAVO! Ne pa v nekih rovtih (sorry Sigi :p) kjer itak lahka pričakuješ kej tazga iz se "primern obuješ" :P oz. paziš. Česa takega si v mestih ne bi smel prvoščit, ne pa na vasi in v gozdu! Nej raj za odpadke skrbijo..
LP Boris
http://borizzz.net

Anonimni pravi ...

tole.. medved, srna pa to je res. kko ves da je pasji. Kt pasja lastnica ti dam prav [: brezveze. k nimajo nic pametnejsega za pocet. ampak priznam da tut sama najveckrat ne poberem iztrebka za mojo psicko. iz popolnoma preprostega razloga. ker ne nameravam nost tega v vrecki se naslednjih 800m. v vecjih mestih, majo v parkih kose. v nasem ''mestu'' je pa postavljen le eden. ob stadionu, kjer opazis tud znak da je za pse prepovedano. kos je poln ostalih odpadkov, kljub temu da je gor narisan pac.. kuza (zraven njega prav tako stoji navaden smetnjak). spraznili pa ga niso ze par mesecev. in ce mi bo kdaj kaksna babica ali mlada mamica zatezila zarad tega ker sem kupcek pustila na tleh, ji upam tole povedat naravnost v njen obraz.

Sigi pravi ...

ti dam cist prav! protestiraj barabam!