torek, 1. april 2008

Maturantski izlet

Absurd se dogaja na naši šoli in to seveda glede maturantskih izletov. Prej sem bil tiho, požiral slino in se grizel u prst, ampak to je pa zdaj višek. In da izdam našo zgodbo...

Pred dvem mesecim sva se s predsednikom oddelka lotila sestave programa Italija - Rimini perko agencije Palma. Po dolgih urah usklajevanj z agencijo in razredom - posebej smo pazili, da bo vsak dan ogled, da ne bo premalo ogledov, da bodo cene pravilne itd. - nam je uspelo sestavit prijeten in zelo ugoden program, za 219 evrov na 30 plačnikov.
Program smo predstavili gospodu podravnatelju in je bil z njim zadovoljen, opozoril nas je, da se znajo zgoditi kakšni MALENKOSTNI popravki, ampak da bo to ponudba, po kateri se bo orientiro. No, mi smo mu zadevo prepustili in pridno čakali do današnjega dne.
In kakšna je bila nova ponudba, ki bo mogoče imela nekaj pikantnih popravkov? 170€ dražja, z veliko vožnje, vrinjenimi Firencami in Elbo. Ko smo ga danes poklicali na zagovor, je rekel da je to njegova pravica - prav, mu je ne odrekamo - in da pač ne moremo skos ležati na tisti dolgi plaži. Pa pizda, vsak dan smo imeli del dneva organiziranega za oglede! Aja in še to, opozoril nas je, da bodimo pripravljeni, da bo končna cena na koncu verjetno še za kakšnih 100 € ali več višja!
No zdaj pa k zanimivim "pikantnostim", ki se tičejo naše šole in slavnih maturancev:
- na Grčijo je dovoljeno iti, ampak nikakor ne z ladjo - program Sicilja, ki nam je bil ponujen, ima vključeno eno dnevno potovanje z ladjo na Sicilijo, celo z nočitvijo na ladji
- vedno je izbrana najugodnejša ponudba - vedno je to Palma
- ko so se prišli starši zbunit, da bi radi šli v Bolgarijo ali Španijo ali kam podobnega, jih je pričakal odgovor, da se v Španiji pije več kot drugje, v Bolgariji je pa vse v ograjah, tam je vojska, še vedno so posledice železne zavese...

Nisem prepričan, ampak ponudba Toskana - Rimini (vsiljena ponudba) je blazno podobna lanski ponudbi, na katero je šlo več razredov. Ko nam je g. podravnatelj pred dvema mesecema dni omenil, da ta ponudba obstaja, smo jo OSTRO zavrnili in vstrajali, da želimo samo v Rimini. Dejal je, da bo upošteval naše mnenje.
Moje osebno je pa takšno: naša ponudba je romala v koš ali je pa bila pozabljena nekje v kakšnem predalu.

Ugotavljam, da je večina programov dragih, skoraj 400€ in še več (razen neke Praga-Dunaj zanič pogodbe) in pač, kot nam je bilo rečeno, moramo vedno biti pripravljeni, da se po izkušnjah vedno cene za kakšnih sto ali več evrov dvignejo. Kaj želi šola s tem doseči? Da nam odvrne misel od maturanca? Da postane za nas zanimiva ideja lastne režije, da potem nima odgovornosti zraven, kljub temu da z dijaki lave ni nikoli prevelikih težav na maturancih? Da ko spodbuja te lastne režije, a ni to v rahlem paradoksu z varnostjo? In pa, zakaj za HUDIČEV SVOJ DENAR ne moremo sami sestavit in izbirat denarja?

14 komentarjev:

Anonimni pravi ...

sam res ne.. se strinjam.. naš denar je, lahk gremo kamorkoli nam odgovarja.. če profesorjem ni za it z nami pač naj ne grejo.. naš klas se neki meni de bi šli u lastni režiji.. še tk najboljš glede na vse omejitve ki jih ma naša šola..

Sigi pravi ...

nočem več komentirat, ker bom kaj preveč rekel =/

Anonimni pravi ...

1.če hočete it tko kt hočte sami an pejte pa med počitncam in ne v okviru šole...sj se da it tut avugsta npr. z razdrednikom ko smo glih pr tem..

2.mi bomo dal baje dobrih 500€ za maturanca..

3.ko sm vidla vaš program sm vedla da ga nebojo sprejel ker je res malo ogledov..

4.maturanc je pa po juvančičevih in besedah drugih profesorjev izlet in ne popivanje..torej morjo bit ogledi vsak dan

5.vrjem obstaja prizadet folk ko hoče it na maturanca samo zaradi ogledov in NIČ ŽURAT.

pLiiNceS

Sigi pravi ...

se strinjam s tabo v vsem, razen glede ogledov. ogledov smo si res dali minimalno, ampak smo neprestano komunicirali z podravnateljem in ga izrecno spraševali, če je prgoram sprejemljiv in ogledov dost. rekel je ja.

persson pravi ...

In pa, zakaj za HUDIČEV SVOJ DENAR ne moremo sami sestavit in izbirat denarja?

Tole si pa malo falil, a ne? Zadnja beseda ni glih prava. Verjamem, da zaradi jeze.

Moje mnenje je tako: Če ste vi predlagali svoj program, ki je ustrezal vsem kar je postavila šola, potem morate pri njem vztrajati. Pa ne zato, da bi zafrkavali šolo ali kaj podobnega, pač pa zato, ker po tvojem pisanju z njim ni nič narobe. Tu vas podpiram in (če je vse čisto) podpreti vas bo morala tudi razredničarka.

2.mi bomo dal baje dobrih 500€ za maturanca..
4.maturanc je pa po juvančičevih in besedah drugih profesorjev izlet in ne popivanje..torej morjo bit ogledi vsak dan
5.vrjem obstaja prizadet folk ko hoče it na maturanca samo zaradi ogledov in NIČ ŽURAT.


K2) Baje? Slabo mi je, če preberem, da članica 3.e za ceno pravi BAJE! O tem smo govorili že mnogokrat in sedaj slišim baje. To samo potrjuje, da se ne poslušaš in se obnašaš, kot da nisi v 3.e.

K4) To je sklep šole in ne samo po besedah učiteljev.

K5) Če je nekdo drugačen od tebe, še ne pomeni, da je prizadet.

Lp

Sigi pravi ...

Jap jeza =D

se splača vstrajat?

Unknown pravi ...

Torej, tolaži me misel, da niso sam nam totalno zafukal maturanca. Posledica bebaste agencije in glupe razredničarke? Odpadel Rimini (ker je NEVARNO), in četrt razreda nas je raj 3 dni hodl v šolo, keš pa smo zapil v študentu in parku (no, vsej js). Tut mi nismo smel z ladjo v grčijo. Zakaj, ne ve nihče, tut ravnatlca ni imela tehtnega razloga za prepoved. Medtem k je praga sicer kulsk plac (ni ga čez berlin), čiki in pijača grozno poceni, je pa prevelik ogledov in bla bla. Aja, pa naše je Palma ful nategnala, ker niso dobil hotela s samopostrežnim zajtrkom, ampak zanič mejhne hiške k so ble kot sekreti. In pol niso dobl keša nazaj. Tak da BEJŠ STRAN OD PALME ... Pejte v lastni režiji, bo boljš! eva

Sigi pravi ...

sm že tut slišo ene par takih for ki jih je mela palma, ja. Na Centru je ene zajebala za nazaj in je blo premal placa za pol razreda, da bi šli na letalo in je pol druga skupina morala z avtom nazaj...

Anonimni pravi ...

koji kurac...jst grem ladja - ladja to poletje za 8 dni v grčijo za 200€...kdo si je zmislu da ne smemo z ladjo it nwm..
kar se tiče palme: a se mi sam zdi al je res da je najdražja??

@persson: sam na ignor vse kar piše;)

pLiiNceS

persson pravi ...

@eva-Iti v lastni režiji je lahko reči, a večina staršev dijake ne bo pustila same. Sicer bi bila ta rešitev za šolo tudi najboljša in jo mimogrede šola tudi ponuja. Nevem zakaj si potem večina razredov ne izbere te možnosti?
Ne forsiram nobene agencije, a imate primerjave več ponudb iz več agencij in lahko primerjate.

@pLiiNceS- če je tole primerna izjava za eno polnoletno dekle potem pa sam nevem iz katerega sveta prihajam.
CITIRAM:
pLiiNceS <3 moi boriZ :* pravi:
odgovor bom kr sm dala...1.če vam je slab....lepo vzamte vedro pa izpraznte želodec notr
hvala an;)za vtikanje
ajde

Anonimni pravi ...

@ persson: ignor again je vse kar lahka rečem..od tega trenutka se ne ukvarjam s takimi osebki več..haha


pLiiNceS

Anonimni pravi ...

pa še p.s:
ja ka pa naj napišem na komentar da vam je slab...pač da se zbruhate....to je čist odrasu odgovor

ajdeeeeeee

Anonimni pravi ...

mi mamo pa prepoved spanija/grcija. nam je razrednik v svoji materinscini rekel nekaj podobnega: ''onda bi bilo bolje da vas za 4 dana zatvorimo v kavez na petricku'' [se opravicujem, ce so kje napake, za neznanje tega jezika] pa neki v tem smislu da nam skozi resetke podajajo gajbe pira.

pa se ne da se mi gledat celega razreda. priznam. si raje izberem svojo druzbo in gremo sami nekam uzivat za par dni. pa tut ce je to park

Sigi pravi ...

lol hehe =D