petek, 20. februar 2009

Referendum - da ali ne?

Zame je to blazno težko vprašanje. Na eni strani je na nitki ugled Slovenije, na drugi strani pa dostojanstvo, ki ga moremo kot svobodna, samostojna, ponosna država imeti. Ko poslušam Mesičeve ali druge hrvaške izjave, nisem le ZA referendum, ampak bi šel najraje glasovati proti. Jelinčič ima prav, norca iz nas si že delajo že vsaj od osamosvojitvije dalje. In zdaj je sabor sprejel celo neko izjavo, ki bi naj bila protiutež naši izjavi o Slovenskem nacionalnem interesu in slovenskih mejah. Provokacija. Po moje bi bili tiho kot miši, če ne bi vedeli, da imajo podporo Francije...

Sicer pa, NATO nima nikakršne veze z mejo, zato se mi zdi po drugi strani nepošteno, da bi pa Hrvaško zavirali. Če je njena priključitev v našem interesu, zakaj ne? In tukaj se celo strinjam s Türkom, ko je izjavil, da včasih mora odločati politika. Ne strinjam se pa z Golobičem, ki bi rad pripravil predlog o spremembi zakonodaje, da ljudstvo ne bi moralo več glasovati na referendomu o kakršnem koli vprašanju, ampak bi se vprašanja, o katerih se ne bi dalo odločati, določila. Itak bi bila zadeva zelo nejasno zapisana, tako da bi si jo lahko vsak razlagal tako kot bi želel. To je pa že prvi korak k diktaturi. Koga imamo na oblasti??

Ko pa bo na nitki vstop Hrvaške v EU (v bistvu je že =) ), ne smemo popustiti za nikakršno ceno. Če bojo hotli politiki stisnat pičko, moramo pa na cesto! Hrvatje se hvalijo, da znajo biti enotni, ko mi ne znamo, pa pokažimo, da če že politika ni enotna, je pa ljudstvo.

3 komentarji:

ne6c pravi ...

Enostavno, da za referendum.
Podpora za NATO:da
Podpora za EU:ne(dokler se ne reši meja)
Pa še fotr bo spet dnar pokasiru :)

Sigi pravi ...

če mamo refenrendum in je lahko 100% za JA, smo Hrvate zasrali in jim za en lep čas onemogočili vstop. Škoda bi že bila narejena.

persson pravi ...

težko je zagovarjat na načelu meje DA za NATO in NE za EU.
Če gre pri enem za prejudiciranje mene, gre pri drugem tudi.
Itak so uporabili enake oziroma vsaj podobne dokumente in zemljevide.