četrtek, 26. februar 2009

Izbrisani

Kaj trdi njihov odvetnik, bivši ustavni sodnik, g. Krivic? Da ni pomembno, če niso želeli državljanstva, ampak država jim mora zagotoviti socialne pravice. In to je njihov glavni argument, na katerega se sklicujejo.

Grims je povedal še eno zanimivo zadevo. Znesek 17.000, ki ga kot odškodnino zaradi vsegaskupaj dobil Aleksander Todorović, sploh ni korekten, ker še zraven niso vštete obresti. Koliko ta znaša, pa niti ne želim špekulirati.

Tukaj je zdaj cel kup stvari, ki me blazno motijo:

  • aroganca izbrisanih, ki imajo zdaj na žalost moč,
  • sprenevedanje vlade, da velikih odškodnin ne bo,
  • sprenevedanje vlade, da bodo z opravičilom sprožili odškodnine,
  • dajanje pravic nekomu, ki se ni želel opredeliti kot državljan RS ali pa je celo nasprotoval ali pa je celo javno nasprotoval,
  • zahtevanje socialnih pravic od države, kateri ne želiš sploh pripadati...

Strinjam se sigurno, da je zadeva močno napihnjena, ampak prav je, da je. Prav je, da državljani vemo, da bodo dobili denar in opravičilo tisti, ki nas niso podpirali, ki niso želeli biti državljani RS, ki so javno nasprotovali, ki so pregovarjali ljudi, naj na plebiscitu glasujejo proti samostojnosti, ..., dobijo naš davkoplačevalski denar, ko pa se zaradi šparanja zmanjšujejo plače delavcem in delavkoam oz. Slovencem in Slovenkam, ki imajo že tako težko življenje.

Če vas mogoče zanima, kaj je odločilo ustavno sodišče: klik.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Jaz sem prepričan da se ta napaka mora popraviti. Takšno število je za tako državo sramota, da večje ni. Svet se nikoli ne deli na črno-belo, sploh pa denar ni vse, če naj delujemo kot neka načelna država, bi se to moralo popravit.

Kjer pa se skriva prava gniloba: To bi se moglo in bi se lahko opravilo ŽE ZDAVNAJ. Zdaj pa je vse na kupu, prav nam je, prekletim zadrtim Slovenčkom. Prekleti kreteni kaj smo naredil iz tistega potenciala ki smo ga (bojda) meli ob osamosvojitvi. Zdej ni treba Nemca, da bi s tanki zavozu čez našo deželco, sami sebi smo dovolj, jebene gnide.

5% brezposelnost mamo, JUHU. Jebemo ... Kaj zmanjševanje plač, to bi se glede na stanje našega gospodarstva moglo zgodit že zdavnaj, odpuščanje je problem ...

Na grmado bi pa šou s kakim PODOBNIKU in njemu podobnimi ki prihajajo z raznimi sranji na plan ravno zdajle.

Sigi pravi ...

Denar ni vse, ampak sigurno bi se pa morale dajati prioritete, kam naj kakšen delež denarja gre.

Vprašanje izbrisanih bi se moralo rešiti takoj, tisti trenutek, ko so se začeli oglašat. Jaz bi jim kljub poškodovanemu dostojanstvu takrat še enkrat ponudil državljanstvo. Preprosto skregano je z vsako logiko, da zahtevaš socialne pravice od države, kateri nočeš pripadat. Ravno tako bi lahko zahtevali denar od Nemčije, saj smo vsi skupi v veliki skupnosti imenovani Evropska unija, oni pa ne pripadajo nikomur...

Tisti potencial? Slovenci smo pravi mojstri v zamujanju priložnosti.

Stanje našega gospodarstva je glede na druge dežele še sprejemljivo. Logično je, da bodo sledila odpuščanja in zmanjševanje plač, recimo moj kolega je ravno včeraj bil odpuščen, razlog bi pa naj bila finančna kriza. Ampak ni pa logično, zakaj bi morali trpeti najprej šibkejši. Dejansko razumem nagrade za menegerje, odpravnin ravno ne, ampak če vsi zatiskamo pasove, bi jih morali tudi ti. Kaj pomaga Pahorju zmanjševanje stroškov glede kavic, ki v parlamentu itak stanejo samo 50 centov, ko pa imajo menegerji večje odpravnine in nagrade, kot bo pa povprečen Slovenc kdajkoli v celem življenju zaslužil.

Glede grmade pa se strinjava. Pa še več je takšnih, ki si je očitno prav želijo...

Unknown pravi ...

O teh izbrisanih berem že ceu dan in bottom line je... Nej dobijo pravice al tist kar pač niso takrat dobl, keša pa ne.

Se pa sramujem d sm slovenka, ker lahk usak drek po nas hodi, mi pa jim bomo, v strahu pred grajo drugih držav in da neb bli označeni za nevemka, stil vse.

Zanima me, zakaj ti izbrisani niso šli žvet v državo, katere državljanstvo imajo - niso hotl? Blo v sloveniji boljš? A majo sploh kako državljanstvo? Blo je velik ljudi, ki jim JE pravočasno uspelo urediti vse potrebno, da jih niso zbrisal, zakaj tega niso storili vsi?

Beda ej.