torek, 2. september 2008

Absurd! Kretenizem!

Absurd in podlost, za katerega SSKJ preprosto nima izraza, je v Sloveniji na tako visoki ravni, da ne veš več, če bi lahko v miru prdnil, da ne boš takoj obtožen uporabe biološkega orožja za množično pametovanje! 

In v nekaj sem popolnoma prepričan: šakali in njihova totalitarna ideologija nas bo pogubila.

Sicer pa, kaj za vraga ima nek kretenski novinar iz države, o kateri nočem ničesar več slišat, objavlat oddajo pred tako pomembnim dogodkom, kot so volitve. Zakaj? Korupcija. Lek do? Šakali. In reče, da je bila namenjena le Fincem, ker je to tudi občutljiva tema za njih. ZAKAJ JE POTEM TO EDINA NOVICA MED VEČ KOT TRI MILIJONE DRUGIMI, KI JE PREVEDENA V ANGLEŠČINO? Ne verjamete, poglejte sami

In zakaj so v navedkih citati le simpatizerji politične levice, ki bi lahko enega tako skorumpiranega novinarja nafilali z vsem? Kje najde dlake na jeziku eden od govorcev v reportaži, ko reče, da je J sigurno Janez Janša, ker je strokovnjak za obrambo? In ga vpraša novinar kako to ve? "KER PAČ VEM". Je to odgovor?

In objavi nekaj, kar bo na sodišču šele naslednje leto, volitve so pa čez tri tedne ... 

In ta novinarček je član Socialdemokratov! Vsi ti socialisti so povezani v evropsko socialistično stranko (nevem kako se uradno reče...), tudi naš SD.

In potem tole:

YLE je finska javna televizija, torej je v državni lasti, financira pa se iz TV-naročnin. Imajo štiri programe. Včerajšnjo oddajo, ki je bila predvajana na TV 1, naj bi si v najbolj gledanem terminu ogledalo 479 tisoč gledalcev. Gledanost programa je po navadi 20-odstotna. Direktorja televizije izbirajo politične stranke, novinarji pa so neodvisni. Direktor Jungner je član socialnih demokratov, včasih pa je delal pri nekdanjem predsedniku vlade.

15 komentarjev:

Sigi pravi ...

kasneje je finska radiotv se pripomnila, da obstajata celo dve novici se prevedeni v ang ... da ne bo kdo kritiziral, da dezinformiram

piky pravi ...

Zaenkrat sicer nisem še na nobeni strani. Možni pa sta dverešitvi :
1) Volitve, vse skupaj priletelo od opozicije, kajti se zaveda da je janša premočn in hočejo z vsemi sredstvi janšeta sesut.
2) malovrjetna, a ne nemogoča janša dejansko vzel denar.

Mislim pa da je prva. Zato je več razlogov. Zakaj bi janša ki ima mesečnega prihodka več kot dovolj, želel pokasirati denar? vemo da je vsak požrešen, ampak človek z toliko izkušnjami pomojem nebi naredil takšne napake. Od vseh politikov se mi najbolj dopade, ker ne blebeta velik, pove kar misli četudi pove po politično :d (če me zastopte:D). Človek ki praktično odobruje vse kar se v tej državi financira mislim da če ima vsaj malo v glavi in če bi že hotel bogateti na nelegalen način lahko večkrat in po malem (tu še zmeraj govorimo o 100.000-ih €) bo imel denarja v 4 letih dovolj do penzije.


V nasprotnem primeru da je j. janša kriv, stremim k temu da gre takoj v zapor

Sigi pravi ...

se strinjam s tabo, čeprav vdrugo opcijo vsak danj bolj dvomim (če je to še sploh mogoče=).

Anonimni pravi ...

Patria - podjetje v 70% lasti države Finske
YLE - 100% državna televizija
Oddaja neposredno obtoži JJ-a s poudarkom na njegovi funkciji - predsednik vlade Slovenije.

To ni oddaja neke zasebne televizije, ki bi opisovala koruptivnost JJ-a s strani zasebnega podjetja. In ja, državna podjetja tudi na Finskem posredno vodi država in je za njihovo ravnanje objektivno odgovorna.

Če bi peticija FDV-571 govorila o vplivu politike, bi se povsem strinjal, vendar govori o vplivu vlade na delo novinarjev (da ne govorimo o tem, kako naj bi predsedovanje Slovenije pod vodstvom JJ-a ogrožalo prihodnost EU-a ). Peticija, ki je nastala po tem, ko je vladi popolnoma spodletel poskus uravnoteženja poročanja v Delu, je popolnoma zgrešila.
Poleg tega nič ne vidim, da bi bila RTVSLO enostranska. Še posebej v predvolilnih soočenjih se vidi, kako profesionalno poročanje razumejo na največjih TV-ih.
Glej lastništvo časopisov - povej na katere vpliva vlada, na katere pa opozicija. Pravzaprav jih samo odpri in preberi naslove - "vpliv" vlade na novinarje je viden na prvi pogled.

Sigi pravi ...

dejansko te ne zastopim. me želiš prepričati, da ima vlada vpliv na večino slovenskih časopisov?

Anonimni pravi ...

Če bi spremljal časopisje in medije sproti (že nekaj časa nazaj) bi videl da ja. To ne pomeni da ne boš videl niti ene slabe besede o Janši ampak vseeno pomeni da se določene zadeve fejst priredijo.

Mogoče si še ne predstavljaš kako resne posledice ima lahko zadeva za naš ugled in politiko - tudi če se izkaže da je Janša nedolžen.

Namreč, vsaj malo pozornim spremljevalcem afere se je hitro pokazala prava narava naše države. Vse gre po nekih čudnih poznanstvih, vse je zmešano, od policije, tožilcev, vlade, zdaj se vali odgovornost za neaktivnost pri preiskavi ki traja že več kot eno leto sem in tja ... Men je to čedalje bolj čudni šmorn pri katerem me ne skrbi več toliko tisto podkupovanje temveč to, kako imamo v naši predragi državi sploh urejene zadeve.

Kajti na veliko reči se je odreagiralo povsem napačno, to je neizpodbitno dejstvo. In tukaj (žal?) krivde ni mogoče valiti več iz enega človeka na drugega kot je še kazalo pred parimi dnevi.

Nekaj smrdi.

Sigi pravi ...

Da nekaj smrdi, se popolnoma strinjam. Kako se v naši državi zadeve urejujejo, se tudi ve. Četudi smo "demokratična pravna država", je slovensko ljudstvo še daleč v socializmu. Vsaj po načinu in vsemskupaj.

Glede vpliva vlade na časopise se pa ne strinjam. Ima določen vpliv na nacionalko, ta je tudi potrjen iz strani ljudstva. Ima mogoče vpliv na nekaj desnih časopisov, brezplačnikov in blogov, a to je mali pricent slovenskega medijskega prostora. Ostalemu vlada "alternativna" politika ter kapital.

Anonimni pravi ...

Koliko sranja na vseh teh straneh, če sodim po branju forumov, je Slovenija res v globoki pizdi.

Tretjina ljudi je vernikov ene in edine zveličavne ideje, in z vsemi stredstvi brani lik in delo Velikega vodje. Tako kot se je to dogajalo 30 in več let nazaj, le da je veliki vodja v pravem trenutku zamenjal rdečo knjižico za črno, metode ideološkega boja, ki se jih je v rdeči šoli tako dobro naučil, pa so ostale iste. In potem ti taisti ideološki borci psujejo po drugih, da so rdečkarji??? Narobe svet.

BTW, kdaj boste začeli organizirati mitinge resnice? Za tiste s slabim zgodovinskim spominom, to so Srbi pod vodstvom njihovega Velikega vodje Miloševoća počeli konec 80ih let.

Grozljivka je to, da ne velja noben argument, da JJ verniki vedno obrnejo na ideološko struno. Kdo je NAŠ in kdo je NJIHOV. Ali je nekaj izrekel NAŠ ali NJIHOV. Velja aksiom, da je Veliki vodja nezmotljiv, vsaka njegova beseda je suho zlato, ki jo je treba z vsemi sredstvi braniti in ji 100% verjeti. Vsi vi, ki tako slepo verjamete Velikemu vodji in mu tako zaupate, v 30ih letih bi bili glavni jurišniki in bi Hitlerju pomagali uničevati svet. Danes uničujete Slovenijo!

Jest nočem nobenega vodje. Hočem državo, v kateri mi bo vseeno, kdo je na oblasti, kjer me sploh ne zanimajo politične spletke, ker država dela to kar mora. Ne pa kot danes, ko država dela vse, kar ne sme in nič od tega kar bi morala. In nas zato UNIČUJE! In je na dobri poti, da zatre vsako svobodno misel in zdravo pamet. Bolje 3 Katrine in 5 Gustavov kot pa en Janez, ker je to nacionalna katastrofa 10 stopnje.

Anonimni pravi ...

kar se tiče vladnih in nevladnih organizacij je že jasno. ne samo da ima vlada velik vpliv na časopise, vbistvu na vse medije, ampak si jih je praktično podredila. saj veste tisto o svobodi govora in tiska, to je bolj tko lari fari. vse se vrti okrog vlade in vsi morjo pisat kok je vlada oh in sploh, ker jih slednji denarno podpirajo. vse skupi je ena velika korupcija!

Sigi pravi ...

@ne6c:
za tega velikega vodjo ga je naredilo ljudstvo, ker ga je moralo. to je spet sindom socializem.
nekaj casa je bil ta veliki vodja drnovsek, njega potem ni vec blo in so si ljudje zaceli iskati novega. nasli so si JJ-ja.
svoje ime si je prisluzil, delal je napake, a tudi veliko dobrega, vsekakor pa manj slabega kot so to naredile prejsne vlade. in ce bos volil levico, katerokoli stranko, bos dal posredni glas velikemu vodji vsega, najvecjemu med najvecjimi (in najmanjsimi ^^), milanu kucanu. in to je dejstvo in tega vem da se zavedas. dokler se pa ti veliki mafijasi popolnoma ne odmaknejo, pa nocem imeti z njihovimi ljudmi nic in sem pripravljen v parlamentu vohat tudi nsi, ce bo to pomagalo Jansi pri sestavi vlade, samo da ne bo vec teh starih sakalov, ki pa mislijo samo in le na sebe, nic za ljudstvo, nic za domovino in nic za dobro ime drzave, kar so tudi ze preveckrat dokazali.
in trenutno je res Jansa vodja desnice, ker je pac vodja najmocnejse desne stranke, kakor je nekaj casa bil Drnovsek LDS-a. in ce je to, da je nekdo pac zelo priljubljen, argument, zakaj je njegova politika slaba, pol nevem kaj je za tebe dobra politika.

@mateja:
časopise financira kapital. kapital pa ne financira vlada, torej je tvoja izjava ze v osnovi napacna.

Anonimni pravi ...

Pizda no, oblast je treba vedno kritizirat, ne glede na to, kdo in katere barve je na oblasti. Takoj, ko ljudje oblasti brezpogojno verjamejo, je z demokracijo konec, demokracija postane enkratna farsa, ki se ponavlja na vsake 4 leta, vmes pa je diktatura. In tega verniki ne vedo več in nas silijo v diktaturo. Sori, ampak taki ljudje so navadni zabiti psihopati, odvisni od vere in pripadnosti.

Ali so potem volitve sploh smiselne?


NE! Ravno to je grozljivo. Oblast (v nevezi s kapitalom) je najbolj srečna, ko je ljudstvo neumno, saj lahko počne kar hoče in govori kar hoče, scenarij ki ga gledamo v ZDA zadnjih 8 let.

In neumnemu ljudstvu lahko prodaš vse. Zato pravim, da se je demokracija, tudi naša, izrodila in je navadna farsa, ki daje brezpogojno 4 letno oblast vsakemu, ki čimbolje nategne volivce. Ker je to očitno "demokracija", ki je trenutno v Sloveniji, to ni več demokracija.

Sigi pravi ...

hohoho, zej pa ze govoriva na istem tonu. se povej se, pa zacni od zacetka. kdaj se je to zacelo dogajati? pred 4 leti? ne. že prej, veliko prej in na zalost tako v nasi drzavici je. in kaj bos ti zdaj nardil? protestno ne bos volil sds, ker tega noces? ja pizda, kako pa je blo prej? se slabse bo, zadnja faza tranzicije bo izpeljana do konca, denar bodo dobili posamezniki iz preznanega foruma. jezus marija no. kdo pa najbolj flanca ljudstvo? poslusi malo Cvikla, ko se zmerom trdi, da smo za provizije oskodovani davkoplacevavci, pokazani so pa bili uradni dokumenti, da vse posrednike placa samo Patria in ne kupec. in pol bi naj volil stranko s taksnimi ljudmi?
in ce kaj vem, je domakracija strankarsko razkosana in se po volitvah sestavljajo koalicije, zdaj pa Jankovic pa Kucan zahtevata od STRANK (PIZDA KAJ STA ONA DVA, DA ZAHTEVATA?) javno zagotovilo, da ne bodo vstopile v vlado z SDS? Ja pizda no, lej vsepovsod imas znake. Pozivam te: voli te sakale, ziher bo bolje poskrbljeno za ljudstvo... itak je ze vseeno.

Anonimni pravi ...

Volit grem, ker moram, ker je to moja dolžnost do države, koga ša bom volil se bom še odločil(čakam četrtek), trenutno imajo pri meni vse stranke enake šanse pa čeprav v nedeljo raje nebi šel na volišče.
Več napišem jutri, če bom pri volji, danes nisem.

Anonimni pravi ...

BTW, blog, ki bi ti bil mogoče všeč, jaz ga spremljam redno: http://chef.blog.siol.net/

Sigi pravi ...

čuj hvala, zanimiv blog =)