nedelja, 21. september 2008

Alternativna štiri leta

Dobili smo to, kar si Slovenci zaslužimo.

Nekoga, ki si bi Slovenijo lastninil.

In nekoga, ki bo zopet vladal iz ozadja.

Na zunaj pa nekoga z lepim nasmehom.

In ko berem vse bedaste komentarje, ki so napisani na RTV pod novico o rezultatih, je to dejansko to, kar si Slovenci zaslužimo.

3 komentarji:

persson pravi ...

!!!

Anonimni pravi ...

Zanimiva debata iz enega foruma:
1. Odlicno opravljeno predsedovanje Slovenije Evropski uniji, ki je krepko dvignila ugled slovenije (to ti lahko povem iz prve roke, ker nekdo iz moje druzine dela na ministerstvu in je bil v času predsedovanja zaposlen v Bruslju in so presegli pricakovanja vseh evropskih drzav). In ker smo ze bili pr medijih tega nihce ni porocal in laho recm da sm zadovoljen da ni bila levica na oblasti med predsedovanjem (moj mnenje pac), ampak saj to ni pomembno da ne bos spet reku da jokam cez medije.

1. vlada je svoje delo opravilo odločno kar se tiče logističnega dela in organizacije. kar pa je bilo že pred predsedovanjem jasno saj so se na to že prej 3 leta pripravljali. vsebinsko je pa vlada bila predvsem inštrument v rokah velikih držav članic. premalo so izpostavljali probleme te regije v kateri sami živimo in nam bližne svetovne probleme kot je npr. kosovo, bih. ve se da se bodo slovenskega predsedovanja čez nekaj let spominjali predvsem po tem da irska ni ratificirala lizbonske pogodbe. prepoznavnost slovenije v svetu je pa veliko bol hipna kot si kdorkoli drugi tukaj predstavla. to je dejstvo. sramota je tudi to da glavnega mesta niso več vklučevali v programe. tujci so večinoma zaradi lastnih interesov hodili po ljubljana. v ljubljani ni bilo skoraj da nobenga sprejema nobene posebne promocije. res ne zastopim tega. to je skoraj tako kot da bi bilo v franciji predsedovanje in pariza ne bi vklučevali v program

2. Davek na place se je pomanjsal

2. to ni res. res je da se davek na plače manša ampak prav ta vlada je ta davek vzpostavla. torej oni sami zdej manšajo tisto kar so sami naredili.bravo

3. Registracija podjetja in urejanje papirjev kot pravna oseba se nikoli ni bilo tako poenostavljeno (to ti tut lahko iz prve roke povem)

3. me prou zanima če si tudi pred letom 2004 ti ureju kašne papirje da lahko presodiš to iz prve roke

4. Brezposelnost manjsa - priskrbljeno delo in manjsa sociala za brezposelne - seveda to folku ne disi, nobenmu se ne da delat in vsi bi dobil cim vec denarja, gremo pdpirat lenobo ja!

4.tuki sta dva haklca. prvi je ta da so odpirali predvsem nizkodohodkovna dela ki državi ne omogočajo večjega razvoja. druga je pa ta da so statistiko spremenili in tako močno spremenili strukturo statistike brezposelnosti.

5.Za pokojnine ,da zaostajajo za placami namesto da bi rasle so pa tut sprejel tak zakon ze v prejsnem mandatu. Ta zakon se je enkrat lani mislm da popravu, sicer pa se strinjam da se vedno ni OK. ne vem kaj bojo nardil z pokojninami, mocno pa dvomim da bo zdejsna vlada kej nardila glede tega

5.kako lahko močno dvomiš. wtf. iz vsega kar sklepam vidm da si bol kot ne kafični laik. naprej moraš prebrati programe strank potem pa tako udrihati po teh strankah ki bodo sedaj na oblasti

6. Povprecna placa prebivalca se je povecala in ne vem kaj tok folka neki joka da nima za kruh sej nismo v darfurju, pol pa se razni sodniki stavkajo, mislm WTF? fura pa A8 ta novo, v garazi svoje hise ma pa se BMWja in hoce met vecjo placo in tut vrjamem da se bo v tem mandatu uresnicla njihova zelja. Poleg tega mislm da bojo dal dnar za razne odskodnine izbrisanim (nekateri so namerno manipuliral z drzavljanstvi), imo so si pa itak sami krivi. Ko je Jugoslavija razpadla so vsi govoril da so srbi,hrvati, itd., zdej bi pa kr na enkrat vsi bli Slovenci. Razne odskodnine ljudem kot so Zidar tut niso izkljucene imo, js osebno mu 10 centov ne bi dal.

6. pa saj to je logično da se povprečna plača na prebivalca poviša . še v vsaki vladi se je. je pa problem to da se je v tej vladi izrazito premalo povečala glede na opevano gospodarsko rast za katero lahko bol kot ne rečemo da se je zgodilo kot pa d aje bila narejena. svetovna konjuktura dela svoje. je pa zanimiva primerjava ki jo je anredu jože p. damijan(celo bivši minister za razvoj v tej vladi). priporočam v branje. lepo pokaže da je bila gospodarsko za slovenijo najuspešnejša prva drnovškova vlada potem druga drnovškova vlada nato vlada rop-drnovšek in nazande janševa vlada. itd.itd.

Sorry za dolg post.

Sigi pravi ...

1. =D ko si govoril, zakaj ni bilo v Ljubljani sprejemov... samo spomni se, kaksno sranje je bilo pa kako so se je Busheva zena sla po njej sprehajat. ZASTOJI ZASTOJI ZASTOJI. To je bilo v dobrobit prebivalcev Lj...

2.
http://www.durs.gov.si/si/aktualno/lestvica_davka_na_izplacane_place/
zadeva je bolj pravična kot prejšne stvaritve tranzicijske levice

3. moja mama je in se ze cel lajf s tem ukvarja in trdi enako: enostavneje. to ni argument lol...

4. vsi govorijo o neki spremembi statistike ... to je EUROSTAT in je enak v vseh državah!
vse kar je vlada naredila, je omogocila vecjo gospodarsko rast in jo potem se trudila ohranjati. ta je odpirala nova delovna mesta.

5. ti pa sklepas cloveka, ki ga se nikoli nisi videl. do zdaj drugic. rojen cvikel.
sem prebral programe vseh strank. desnica ima bolj realne predloge.

6. cakam da bos se citiral adrijano starino kosem, ki jo tvoja levica tako rada ...
gospodarska rast se nikoli ni "nardila" drzava je vspostavljala pogoje za to. zakaj se pa v drugih drzavah ni kar ZGODILA? zakaj se je samo v Sloveniji? Naklucje, bi rekla Kresalova, ki si jo tudi citiral. Ampak potem se eno naklucje. Vsepovsod po svetu se dvigne inflacija, v Sloveniji (trdi stroka) malo vec zaradi evra in trgovinskega lobija, ampak je talpk na enkrat za vse kriv Bajuk. In potem za njim Janša. In se ve za lobij, se ve za evro. Ampak to NIKOLI levica ne omeni. Razen Pahor, ko noce nobenega uzalit.
//
jst sm to "odgovarjal" unemu komentaturju zadev =D