sreda, 16. julij 2008

Bicikl dan

Še zdej me rit boli. Dolgo že piciklarim, a vedno bol umirjeno, največ dve uri na dan in največ šest ur na teden, povprečno no... Danes se mi je pa rahlo utrgal, in sem izbral pot Nova Cerkev -> Leskovec -> Celje -> Žalec -> Celje -> Leskovec -> Nova Cerkev.
In nadvse razburkan dan je to bil. Od doma sem s Tjašo in Katjo, ki sta tut mal piciklarili in se pri meni oglasili na sok, šel v Vojnik k Tjaši domov za nekaj minutk, se tam zagovoril, nato direktiva v Leskovec k babici. In pač kot vedno zgleda pri babici: kavica, nekaj piškotkov in čvek, zato sem prispel v Celje šele ob dvanajstih. In srečam Iršiča ter Gračnerja po dolgem času, ko jih drugače, če se mi ne bi mudil, nikoli ne bi, in smo se začvekal ob piru, da sm odrino iz Celja šele ob enih proti Žalcu.
In ni ga lepšega, kot na poti skozi Petrovče, kjer te fakin nobeden ne pozna, prepevat od Johna Fogertya Rockin' all over the world
(Well I like it, I like it,
I like it, I like it,
I la-la-like it, la-la-la,
here we go-oh! Rockin' all
over the world!
)
ter od Six Feet Under grovlat No Warning Shot
(Undercover killing spree - no warning shot
Die motherfucker, die, die
Die motherfucker, die, die
Die motherfucker, die, die
I'll put a bullet between your fucking eyes
). In boli te kurac, če te folk čuden gleda (več, beri spodaj razmišljanja =D ).
Pridem v Žalec, pokličem Ajdo, naj pride po mene, ker sam ne bi nikoli najdo k njej domu. A srečam Špelo in Majo na kavi, Ajda pride (z Nino, ki je tut bla na obisku) do mene, se opravičim, ker sem pač mogo ostat še z njima na kavi, mi pokažeta pot in greta naprej. Se tam začvekamo, pridem do Ajde mal pred drugo uro, se tam začvekamo, prezezamo, pijemo najboljšo ledeno kavo sploh itd. do ene pol šestih. Se le nekak spravim v Celje, tam se še v XXX ustavim na enem pivcu, nato pa spet babici, ker sem ji obljubo, da se nazajgrede še enkrat oglasim. Se okrepčam z domačim kruhom in domačo bunko (moje kosilo, ob ... am ... sedmih =D ), začvekam se do skoraj osmih, odrinem, po poti srečam Andrejo po kakšnih dveh letih, mi pove kak zgleda v rumeni vojniški stavbi (dela tam, da ne bo pomot =D ), grem domu, vmes me kliče Metka, da je v Novi Cerkvi in da naj pridem kej naokol, tak da komi doma vodo spijem in na TV II poslušam slovenske filharmonike, ko so igrali Čajkovskega, pol pa letim še v vas. Razburljiv in nadvse prijeten dan. =) In zdaj se učim pisat z starimi germanskimi runami, čisto ta prvimi =D ter razmišljam.

Razmišljam kakšni smo ljudje. Firbčno pristranski. Dejansko dokler ne vemo odgovora, nismo srečni.
Zakaj se nam zdi nekdo na cesti čuden? Ker ne vemo, zakaj je takšen, kot je. "A je nor? A se mu je zmešal? A je prizadet? A je samo upornik?..."
Danes sem za poskus poklekno čist sredi trga v Žalcu in šol na kolesu neki gledat, ko me je fukal, vmes pa škilo na okol, kak me folk gleda. Od daleč, ko jim ni bilo jasno, kaj delam, je bilo videt začudenje, nerazumljivost itd., pač "zaka nek frik kleči pa gleda biciklo?", ko pa so prišli bližje, in vidli, da me nekaj zajebava, pa je pač bil spet tisti "aha, kul, samo bicikel popravlja." In nasploh, ko večkrat v Celju vidimo tistega berača, ki po celem mestu ob sebi vozi bicikel in se pogovarja sam sabo. Zakaj? ZAKAJ?? In ker ne vemo zakaj, je takoj preprosto čudak.
Isto metalci. Zakaj poslušamo takšno agresivno glasbo, sam nek grrrrbhaaaaaraaaaaa raaa raaa, drrrm drrrm, nekaj čisto neposlušljivega, pizda smo čudaki. Pa zakaj imamo tako dolge lase, če ima večina kratke?? Pa zakaj se oblačimo skos črno???? Zakaj?!?!?!!?!?!!!!11111
Pizda smo čudni.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

A tebe je tut rit bolela o.O.. js sm šla pol še do vranskega.. 15 km v eno smer od tm k jst žvim.. xD..

Sigi pravi ...

vseen mam vec km ko ti, lala lalalala =P

Trollkrap pravi ...

moje mnenje: bolje biti čuden pa četudi folk gleda za tabo. tak folk vsaj ni ujet v rutino vsakdana, ni zasužnjen z denarjem, pozna duhovnost v čist drugi luči k večina povprečnga folka. men se zdi da na teh čudakih sloni razvoj družbe in nasploh civilizacije. mi smo gonilo, semena sprememb, revolucije. smo bol svobodni k ostali, pa zdi se mi da bol vemo kaj želimo dosečt. jebat ga, čuni smo :D

Sigi pravi ...

agree 100% =) Poglej vse vecje umetnike in izumitelje: cudaki (Leonardo da Vinci, Newton, Shakespeare, Nergal 8) ...)